Во крводарителска акција на Меѓународниот балкански универзитет собрани над 50 единици крв

Во организација на Меѓународниот балкански универзитет и Црвениот крст на Република Македонија, во просториите на новиот универзитетски кампус на МБУ денеска се одржа крводарителска акција, во која повеќе од педесетина лица даруваа крв.

Целта на оваа акција беше да се обезбеди значителна количина крв која е суштинска потреба на здравствените институции во државата, но и да се влијае позитивно на младите генерации за придобивките од крводарителството и нивната инклузивност во општествено-одговорни и хумани акции, посочуваат од МБУ.

Меѓународниот балкански универзитет и Црвен крст на Република Македонија начелно договорија соработка и во иднина.


Бизнис

Фондот за Западен Балкан додели грантови за 24 проекти

Секретаријатот на Фондот за Западен Балкан во Тирана ја одржа дводневната партнерска работилница и церемонијата за доделување на грантови од 24-те победнички проекти од вториот повик на ВБФ. На настанот присуствуваа високи претставници од министерства за […]

Вести

Протест на жителите на Гази Баба против преселбата на Центарот за зависности во нивната населба

Жителите на Гази Баба денеска одржаа протест против најавата за дислокација на Центарот за одвикнување од зависности од Општина Кисела Вода во простории на поранешната фабрика „Металски завод – Тито“, во населбата Маџари. Учесниците на […]

Вести

Марш за Денот на параплегијата и дистрофијата во Скопје

Денот на параплегијата и дистрофијата денеска беше одбележан со марш организиран од Националниот сојуз на лица со попреченост „Мобилност“, под слоганот „Силата не е во чекорењето, силата е во издржливоста!” Неколку години по ред, секцијата […]