THE MACEDONIAN – Документарен филм кој нема да остави рамнодушен ниту еден Македонец


Неверојатно искрен и тежок документарен филм од Петро Алексовски, Македонец од Полска, чиј татко бил дете – бегалец од Егејска Македонија. Документарен филм исполнет со емоции, но и слика на геноцидот извршен врз македонското население од страна на Грција. Во филмот ќе може да го видите стравот на Македонците кои денес живеат во Грција. Ќе видите како една земја која се декларира како демократска, која е членка на НАТО и ЕУ, сеуште работи на тотално уништување на Македонскиот народ…


Николоски: На лидерската покрај здравствената криза да се разговара и за условувањата од Бугарија - МИА
Вести

Николоски: Голем пораз те чека Заев и во четворката и во цела Македонија! А потоа одговорност.

Го гледам Заев свесен дека ќе губи пласира лажни вести преку порталите што му се блиски. Јас едно зборувам тие друго спинуваат. Очај! Им се смеат луѓето. Белото не може да е црно. Ама и […]

На работа се враќаат само родителите чии деца одат на училиште, но не и оние кои имаат деца во градинка - МИА
Вести

На работа се враќаат само родителите чии деца одат на училиште, но не и оние кои имаат деца во градинка

Скопје, 9 јули 2020 () – Министерот за здравство Венко Филипче денеска појасни за кои вработени се однесува уредбата со која на работа треба да се вратат родителите кои имаат деца до 10-годишна возраст. Во […]

Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи - МИА
Вести

Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи

Скопје, 9 јули 2020 () – Предвремените парламентарни избори во Северна Македонија ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи. Според роковникот на ДИК, денеска е последен ден до кога домашните и меѓународните набљудувачи […]