За неносење маски санкционирани 549 граѓани


– Во текот на изминатото деноноќие сакционирани се 549 граѓани за неносење лична заштита на лице.Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување на пандемијата со ковид-19.