За неносење маска 385 санкции


Регистрирани 591 прекршок за не неносење лична заштите - МИА

 Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се  385 прекршоци.Министерството за внатрешни работи и денеска апелираше до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид 19.