Во Скопје вчера санкционирани 300 возачи


Триесет и осум возачи ја пречекориле брзината во населено место, а откриени се и 108 останати прекршоци, во дел од акциските контроли за откривањ возачи под дејство на алкохол, за санкционирање прекршоци од возачи на мотории за контрола на брзина на движење на моторни возила, спроведени во различни временски интервали во тек од вчерашниот ден од Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје.


 

Констатирани се и 35 прекршоци од возачи на мотори како и 55 останати прекршоци.

Во контролата на полицијата за откривање возачи под дејство на алкохол, кај 12 е утврденое присуство на алкохол во крвта, сите се исклучени од сообраќај и им се одземени возачките дозволи. Откриени се и 47 останати прекршоци.