Вкупно 265 лица санкционирани поради прекршоци во сообраќајот


Санкционирани 371 возачи во Скопје, 120 за пребрзо возење

 Во текот на вчерашниот ден само на територија на град Скопје биле санкционирани 256 лица поради прекршоци во сообраќајот, информираат од МВР.Во соопштението од Министерството се посочува дека од мерките 31 се за возење без возачка дозвола, 11 за нерегистрирани и технички неисправни возила, седум за управување под дејство на алкохол, 14 за поминување на затворен семафор,  20 мерки за користење на мобилен телефон, 13 за некористење на сигурносен појас, како и 14 санкционирани пешаци.

– Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот, стои во соопштението.