Уапсени Р.С(36) и Н.Ш(44) двајцата од с.Челопек кои кај себе имале ловни пушки со кал. 12мм


На 24.01.2021 околу 07.15 часот во атар на с.Челопек,тетовско лишени од слобода се Р.С(36) и Н.Ш(44) двајцата од с.Челопек кои кај себе имале ловни пушки со кал. 12мм, за кои немале дозвола за поседување. Исто така лишен од слобода е и Џ.С.(44) кој бил заедно со првопријавените за утврдување на идентитет. По документирање на случајот ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.