СВР Тетово поднесе седум кривични пријави против


Полицијата приведе 36 лица за непочитување на забраната за движење - МИА

СВР Тетово поднесе седум кривични пријави против Б.А.(40) од с.Голема Речица-Тетово, Д.М.(64) од с.Камењане,тетовско, И.К.(35) од с.Брвеница,тетовско, И.А.(53) од с.Боговиње,тетовско, И.С.(43) од с.Нераште,тетовско, А.К.(55) од с.Ларце,тетовско и М.Е.(56) од Тетово поради постоење основано сомнение за сторени седум кривични дела „вршење јавен превоз без поседување лиценца“. Од 05.10.2020 до 25.10.2020 врз основа на претходно изготвен план од полициски службеници од СВР Тетово биле спроведени контроли при што било утврдено дека лицата во својство на превозници, вршеле јавен превоз без да поседуваат соодветна лиценца, издадена од Министерство за транспорт и врски.