Санкциониран 331 граѓанин за неносење заштитна маска


Националниот сојуз на глуви и наглуви обезбеди заштитни маски за членовите на здруженијата со поддршка на МТС - МИА

– Вкупно 331 прекршок за неносење заштита на лице се изречени изминатите 24 часа на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, соопшти Министерството за внатрешни работи (МВР).Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со Ковид-19.