Регионална акциска контрола на СВР-Битола на возачи на моторцикли – СВР-Битола реализира регионална акциска контрола за санкционирање на возачи на моторцикли.


 

Акцијата е спроведена во текот на вчерашниот ден, во периодот од 12 до 18 часот и на подрачјето на СВР-Битола констатирани се 22 прекршоци и против возачите на моторцикли се поднесени соодветни пријави, информираа од тамошниот сектор за односи со јавност.

Во регионална акциска контрола на СВР-Битола откриени се и 23 други видови на прекршоци.