Расчистени седум тешки кражби во Гостиварскоript>


 

Полицијата поднесе кривична пријава против Б. М. (18) од селото Сенце, Гостиварско, и Љ. Д. (23) од Кичево, поради извршување тешки кражби во овој регион.

„Првопријавениот се сомничи дека во текот на оваа година насилно провалил во шест куќи во селото Сенце, а Љ. Д. се сомничи дека бил инволвиран во една тешка кражба во Сенце, при што одзеле огнено оружје и други предмети и апарати. Одземеното е пронајдено кај пријавените и вратено им е на сопствениците“, информираат од полицијата.