Околу 200 пиротехнички средства пронајдени кај кратовец
Во домот и автомобилот на 21-годишно момче од Кратово, полицијата пронашла 204 пиротехнички средства.

Против него, поднесена е кривична пријава за недозволено изработување, држење и тргување со оружје или распрскувачки материи.

„На 03.07.2020 во Кратово, во домот и во патничкото возило на пријавениот, бил извршен претрес од страна на полициски службеници и биле пронајдени 204 пиротехнички средства“, информираат од МВР во дневниот билтен.