Му плаќал на познат измамник за да му најде работа


На 14.05.2018 година во Полициска станица Кавадарци, Ф.Н.(54) од Кавадарци пријавил дека бил измамен од лице од Неготино. Откако пријавителот по даден оглас за вработување на интернет стапил во контакт со измамникот, кој се преставил дека е менаџер во агенција која посредува за вработување во странство, го довел во заблуда Ф.Н. кој во неколку наврати на жиро сметка му исплатил 18,530 денари.


 

При уплакање на следната рата од Ф.Н. во банка во Скопје, од страна на шалтерскиот работник му било сигнализирано дека лицето на која што жиро сметка ги уплаќа парите е познат измамник.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.