Кумановец заразен со корона предизвикал проблеми во болница, полицијата интервенирала со заштитни одела


Камион полн со чоколадо експлодирал кај Славонски Брод


Полиција со заштитна медицинска облека била принудена да интервенира во ковид-центар во Комплексот клиники „Мајка Тереза“, поради тоа што на 3 декември пациент агресивно се однесувал кон медицинскиот персонал.Било констатирано дека пациентот е 60-годишниот С.В. од Куманово, кој не сакал да ги пушти медицинските лица да влезат во неговата болничка соба.

По полициската интерценција лицето се смирило, а слиужбениците направиле записник за констатиран прекршок по член 4 од ЗППЈРМ.

Кумановецот ќе остане на понатамошно лекување во центарот.