Кривична пријава против И.Ќ.(52) од Скопје заради сторено кривично дело ,,повреда на права од индустриска сопственост и неовластена употреба на туѓа фирма”Реакција на Синдикатот на полицијата за прераспределувањето на полициските службеници - МИА

СВР Скопје-Единица за економски и компјутерски криминал поднесе кривична пријава против И.Ќ.(52) од Скопје заради сторено кривично дело ,,повреда на права од индустриска сопственост и неовластена употреба на туѓа фирма” предвидено и казниво по чл.285 од КЗ Имено пријавениот И.Ќ. во почетокот на 2021 година со намера да ги препродава набавил поголема количина производи, различни заштитени трговски марки, без притоа да има склучено договор со компаниите сопственици на брендовите или со нивни овластени застапници/ претставници на територијата на Република Северна Македонија.