Изречени 368 санкции за неносење маска


Почнува спроведувањето проект за поставување специјални садови за одлагање отпад од заштитна опрема – маски и ракавици - МИА

– На територијата на државата вчера се
регистрирани 368 прекршоци на мерката за неносење лична заштита на лицеинформираат од Министерството за внатрешни работи.МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид 19.