Гостиварец превезувал огревни дрва без дозволаПолициски службеници на СВР Tетово-Одделение за внатрешни работи Гостивар вчера утрото на излезот од Гостивар, на Здуњска крстосница, запреле автомобил, управуван од 39-годишен жител на гостиварското село Орќуше, во кое превезувал огрeвни дрва без потребната документација.Дрвата се одземени и предадени на Шумска полиција, а против У.Џ. ќе следува поднесок.