Експлозија на гас сруши дел од десеткатница! Има жртви и голем број повредени! (ВИДЕО)Експлозија на гас во рускиот град Магнитогоск предизвика рушење на дел од зграда при што загинаа четири лица, а 68 се повредени. Според RT, се срушиле сите спратови од трети до десетти, и биле уништени 48 стана!


 

Испратени се дополнителни 500 спасувачи за да помогнат во пребарувањето на урнатините.

Погледнете ја целата репортажа од RT (Russia Today)