Здравје

Др-Митов: Според Светската Здравствена Организација, ОБРАБОТЕНИТЕ МЕСА (салама, колбаси, паштета) спаѓаат во ПРВА категорија предизвикувачи на РАК.

Според Светската Здравствена Организација, ОБРАБОТЕНИТЕ МЕСА (салама, колбаси, паштета) спаѓаат во ПРВА категорија предизвикувачи на РАК. Прва категорија значи дека се СИГУРНИ предизвикувачи на рак, докажано. На пример, во истата категорија е сместен и азбестот […]

Здравје

Пре-дијабетот е жолт картон!

Пре-дијабетот е жолт картон! Пре-дијабет е состојба во која шеќерот во крвта е повисок од нормалните вредности, но не  е доволно покачен за да се воспостави дијагноза дијабет. Пре-дијабетот нема знаци или симптоми. Луѓето со […]

Здравје

Стрес менаџмент работилница со Свами Џотирмаја

Скопје, (30.01.2018) Свами Џотирмаја е високо ценет меѓународен учител и еден од најголемите мудреци на денешнината кој патува низ целиот свет и споделува знаење и мудрости за животот. Затоа не пропуштајте ја оваа прилика и […]

Здравје

Д-р Митов за нивото на Д витаминот во крвта

На сликата, извадок од научна студија за нивото на витамин Д во крвта, по месеци. Јануари, февруари и март, вообичаено, се особено критични за ниски нивоа на витамин Д. Според некои научници, честите инфекции токму […]

Здравје

СТАБИЛИЗИРАН ШЕЌЕР, НАМАЛЕНИ ИНСУЛИНСКИ ЕДИНИЦИ, НОРМАЛИЗИРАН ПРИТИСОК!

По подолго боледување за кое време бев повеќе во кревет отколку на нозе случајно на ФБ го прочитав името на д-р АЛЕКСАНДАР МИТОВ и неговата работа. Незнаејќи веќе кај кој доктор да се обратам заради […]

Здравје

Дијабет тип 2 може да се излекува

Во изминативе неколку години, многу од работите за кои бевме убедени дека се точни за дијабетот – испаднаа неточни. Новите сфаќања за важноста на исхраната ни покажаа и како да го спречиме, но и како […]

Здравје

Проблеми со срцето?

Кога пред неколку децении Д-р Орниш и Д-р Еселстин тврдеа дека „запушени” крвни садови може да се „отпушат” само преку промени во исхраната и физичката активност (лајфстајл медицина) – малку кој им поверувал. Денес, и […]

Здравје

Трите прочистувачи на воздух во домот

Започна грејната сезона, малку и порано оваа година. Отсега, па во следните 6 месеци, најголем дел од времето, ќе го поминуваме во затворени простории. Следната половина година ќе бидеме изложени пред се’  на затворената атмосфера […]

Здравје

Имате СОН!? Но ви недостига МОТИВАЦИЈА?! Продолжете да читате…

Имате СОН? Сакате да го промените вашиот ЖИВОТ?! НО… Има периоди кога ништо не ни оди од рака… Кога се чувствуваме потиштено… Кога мислиме дека целиот свет ни натежнал… Тоа се периоди кои не дефинираат […]