Вести

Град Скопје: Почнува присилна наплата за неплатена фирмарина

Град Скопје соопшти дека во согласност со одредбите за присилна наплата од Законот за даноците на имот, почнува постапка за присилна наплата на неплатените обврски по основ на неплатена комунална такса за фирма (фирмарина) за […]

Вести

Поради натпреварот „Скопје 2018 -2“ викендов во делови од Скопје посебен сообраќаен режим

Поради меѓународниот кружен натпревар во автомобилизам „Скопје 2018 -2“ , што е во организација на „АКК Примо АВЈ”, викендов во делово од Скопје од 7.00 до 17.30 часот ќе биде воспоставен посебен сообраќаен режим. Полицијата […]

Вести

Собир „Време е за чист воздух“

Под мотото „Време е за чист воздух“, денеска скопјани ќе одржат собир  пред Инспекторатот на Град Скопје. Според граѓаните кои се организираа преку социјалните мрежи, има премногу неправилности и недостатоци кои треба итно да се коригираат, […]

Вести

Поради протест, сообраќајот во Скопје ќе биде пренасочуван

Во врска со најавен  протест организиран  од страна на Семакедонски Национален конгрес  што  ќе  биде одржан  пред Сообрание на Р.Македонија утре 18.11.(недела),  Ве  известуваме  дека од 12.00 часот ќе  биде  воведен времен режим на сообраќај […]

Вести

Ограничено движење низ Скопје овој викенд

На 17 и 18.11.2018 година (сабота и недела) во времето од 07.00 до 17.30 часот, во организација на „АКК Примо АВЈ” – Скопје, ќе се одржи меѓународен кружен натпревар во автомобилизам „Скопје 2018 -2“ на […]

Култура

Средба во сеќавање на академик Рина Усикова на Филолошкиот факултет

Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на 21 ноември во 11 часот во салата за седници на Факултетот ќе одржат средба по […]

Македонија

Користење јавен транспорт, централно греење и еколошки горива, бараат еко-активистите

Користење на јавен транспорт, приклучување на централното греење на граѓаните, користење на еколошки горива како мерки за намалување на загадениот воздух, беа презентирани на денешната конференција на тема „Како до почист воздух во градовите“, во […]

Вести

Меѓународен ден на толеранцијата

Македонската академија на науките и уметностите во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје,  по седми пат, организираат одбележување на Меѓународниот ден за толеранција. Годината Меѓународниот ден на толеранцијата се одбележува на тема „Попреченоста не е пречка […]

Издвојуваме

Срамота! Возило на Брза помош не можеше да се пробие низ сообраќајот во Скопје

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”bg” dir=”ltr”>Се нема култура,срамота…овие секунди што се губат може живот да значат. <a href=”https://t.co/cVC7nwog81″>pic.twitter.com/cVC7nwog81</a></p>&mdash; На Дедо Најпаметниот (@i_najubaviot_) <a href=”https://twitter.com/i_najubaviot_/status/1063121760336470016?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 15, 2018</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Вести

О2: Борбата против аерозагадувањето станува стратешки приоритет. “Тресла се гора, родио се миш.”

Борбата против аерозагадувањето станува стратешки приоритет на Влада на Република Македонија, така одлучиле вчера на седница и обезбедиле 1.6 милиони евра. “Тресла се гора, родио се миш.” Само за анекси на автопатот Кичево-Охрид, долг 57 […]