Вести

Владиката Агатангел – Секоја педа од македонската земја, и во Пирин и во Егеј, е натопена со македонска крв.

Еден од најголемите протести во историјата на слободна Македонија се одржа вечерва во Скопје! На протестот имаше илјадници Македонци, сите излезени со една цел, да покажат дека ИМЕТО НЕМА ДА СЕ МЕНУВА! Еден од говорниците […]

Македонија

Известување: Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво

Со оглед на неповолната временска состојба и минусните температури, Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво во Црвениот крст и во центрите за социјална работа.  Дежурните тимови ќе ги […]

Промо

Став: ГРАЃАНСКИ ВОДИЧ НИЗ  ЛАВИРИНТИТЕ  НА  НЕУСТАВНОСТА НА ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ 2018 (3 дел)

НЕУСТАВНОСТ БР 3: НЕМАЊЕ ПРАВЕН ОСНОВ ЗА ЗУЈ 2018 КАКО ПОСЕБЕН И СПЕЦИЈАЛЕН ЗАКОН ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ ОД АСПЕКТ НА ПРАВНАТА СИСТЕМАТИКА ( И  ПО РАМКОВНИОТ ДОГОВОР И ПО УСТАВОТ) Во воведот на ЗУЈ […]

Македонија

Дескоска и Перкс ја потпишаа Годишната програма за соработка со УНИЦЕФ

Денеска, министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска и претставникот на УНИЦЕФ, г. Бенџамин Перкс, ја потпишаа Годишната програма за соработка за 2018 година, која ќе биде остварена помеѓу Министерството за оразование и […]

Вести

Доц. Д-р Марин Стрмота – човекот за кого зборува цел Балкан!

Државниот секретар во хрватското министерство за демографија, Доц. Д-р Марин Стрмота е човекот кој ги остави Хрватите, но и цел Балкан без зборови! Овој човек е татко на две деца чија сопруга не е вработена. […]

Култура

„ЈОIE DE VIVRE“ – Изложба на Калина Брајковска во четврток во МК

На 22.02.2018 (четврток) во рамки на Младинскиот Културен Центар (МКЦ) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, ќе биде отворена изложбата „Joie de vivre“ на Калина Брајковска. Авторските дела кои ќе бидат прикажани на изложбата […]