Вести

ЕКСКЛУЗИВНО: Условна казна затвор за членот на Левица од Гевгелија, Коста Карев!

Членот на Левица од Гевгелија, Коста Карев, доби пресуда во која му е изречена условна казна затвор во траење од три месеци. Пресудата не е правосилна, поднесен е приговор па на 6 февруари во судот […]

Промо

СТАВ: “НЕУСТАВНОСТ БР. 1: ДОНЕСУВАЊЕ ВО ЗАКОНОДАВНА ПОСТАПКА СО „ЕВРОПСКО ЗНАМЕНЦЕ“

Професорката Каролина Ристова – Астеруд од Правниот факултет ” Јустинијан Први” при Универзитетот “св. Кирил и Методиј” во Скопје го објави првиот дел од “Граѓански водич низ лавиринтите на неуставноста на Законот за употреба на […]

Интересно со Опсервер

(Видео) Еве зошто две различни нации, во случајов Палестинците и Евреите се мразат!

Дечково е Арап. Има интересен разговор со Евреи. Запрепастен е од заслепеноста на евреите со кои зборува, но и на Арапите со кои има претходно разговарано за нивното мислење за евреите. Истото се случува и […]

Вести

Како Грците повикуваат за протест во Атина за името Македонија

Ова е плакатот со кој грците се повикуваат во Атина на протест за името Македонија: ” Грчката демократија против монструозните и жедни за крв животни (иридентистички кучиња)” Според постеров, освен што е исклучително навредлив (спомна […]