Македонија

Почна гласањето, делегатите на ВМРО-ДПМНЕ бираат меѓу деветте кандидати

Делегатите на ВМРО-ДПМНЕ почнаа да гласаат за избор на еден од деветте пријавени кандидати за претседател на државата. На гласачките ливчиња кандидатите се испишани по азбучен ред, според првата буква од презимето. На конвенцијата во Струга […]