Здравје

Што е со шеќерот во овошјето !?

Сите сме чуле дека „шеќерите се штетни”.  Но, дали и шеќерите присутни во овошјето (фруктоза) се штетни исто така? Разликата ја прави природната „опаковка” со која доаѓа фруктозата од овошјето. Имено, фруктозата во овошјето не постои […]

Издвојуваме

8 видови храна која ќе ја зголеми вашата енергија

Ако се борите да останете будни на вашата работна маса во попладневните часови, време е повторно да помислите на вашата исхрана. За да ја задржите вашата издржливост низ целиот работен ден, ќе ви треба паметна […]

Издвојуваме

Што да јадете пред утринскиот тренинг?

6 чаот наутро, време за да го почнете. Сè уште сте заспани, но планот, кој минатата ноќ звучеше одлично, беше да го завршите тренингот пред да тргнете накај канцеларија. Но, пред сето тоа, пред дури […]