Рецепти

Совети за вкусно-крцкави печени компири

– Нутриционистка ја откри тајната што самата ја користи за приготвување печени компири, кои секојпат излегуваат крцкави. Лора Форд од Мелбурн, Австралија, го сподели рецептот од осум состојки на својот интернет-простор. Таа, имено, користи бели […]

Доза здравје

Млечните производи се корисни во ограничени количини

– Одредени видови храна можат да создадат зависност,  не само психолошка, туку и биохемиска. Повеќето луѓе, на пример имаат склоност кон зависност од шеќер, што води до зголемена потреба од слатки. – Може да биде […]

Рецепти

Едноставен рецепт за домашен сладолед

– За едно уживање во домашен сладолед не ви треба скапа машина, туку само три состојки… Може да се додадат и други намирници – според вкусот, но основниот рецепт е следниот… Состојки: Ви требаат 2 […]

Храна

Придобивки од конзервираната храна

– Некои конзервирани намирници може да бидат доста хранливи, но ваквата храна е лесна за употреба и при подготовка на оброците. Нутриционистката Лесли Бобо за „Риал симпл“ наведува дека таквата храна обично се конзервира веднаш по […]