Tip Of The Week

TOW#429 – Навреда

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење.Коментарите за совети, можете да ги пишувате на: […]

Tip Of The Week

TOW#428 – Што кога немате инспирација?

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење.Коментарите за совети, можете да ги пишувате на: […]

Tip Of The Week

TOW#427 – Договор

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење.Коментарите за совети, можете да ги пишувате на: […]

Tip Of The Week

TOW#421 – Пасивна продажба

Како моја професионална деформација, многу често знам кога шетам по продавници, ресторани, кафулиња или други услужни места, да го набљудувам и да го следам продажниот персонал за нивните вештини и односот кон купувачите. Од она […]

Tip Of The Week

TOW#426 – Техника: во следниот час

Многу често, кога ќе се погоди некој период кога имам голем број обврски, со помала или со поголема важност и приоритет, знае да ме фати паника и да се блокирам. Не знам од каде да […]

Tip Of The Week

TOW #422 – Кога не иде, не иде…

Повеќе пати сме се нашле во ситуација кога колку и да сакаме некоја работа да испадне како што треба, едноставно не ни успева во намерата. Во бизнисот има такви безброј примери, каде што менаџерите едноставно […]

Tip Of The Week

Интервју: Петар Лазаров и Калин Бабушку за нивниот проект Tip of the Week

Основачите  на компанијата Македонија Експорт, Петар Лазаров и Калин Бабушку се носители на проектот “Tip of the week“. Овој проект е прирачник за личен и професионален развој кој ќе ви помогне во секојдневното функционирање. Ние […]

Tip Of The Week

TOW#423 – Слушај внимателно!

Не е далеку од вистината дека можеби луѓето околу вас веќе да не ве слушаат. Толку многу работи се случуваат околу вас што никој не ве слуша. Не дека вие не кажувате тоа што мислите, […]

Tip Of The Week

TOW #424 – Релација

Темата на овој неделен совет е инспирирана од разговорот што го имав со еден пријател, кој вели дека најголем предизвик во неговото работење е како да се најде на иста релација (или подобро да се […]

Tip Of The Week

TOW#425 – Преземање на иницијатива

Сè помалку и помалку има јунаци кои ќе преземат некаква иницијатива за да се започне некоја работа, а камоли и да се заврши. Цело време се вадиме на тоа дека се нема мотивација, се нема […]