Завриши сервисот во ВЕЦ „Богданци“ за зголемена доверливоста во нејзината работата

veternici_34543543
Facebook
Twitter
LinkedIn

Завршија сервисните активности на турбина број 9 на ВЕЦ „Богданци“, што ги изведоа екипи на „Сименс“, соопшти ЕСМ.
Како што се наведува во соопштението, при сервисните активности е заменет т.н. gearbox, еден од најважните делови на секоја ветерна турбина, со што е зголемена доверливоста во работењето на централата.

– Ветерниот парк „Богданци“ е еден од најзначајните проекти во сопственост на АД ЕСМ кој финансиски е поддржан од германската KfW Банка. Во тек е втората фаза од конструкцијата на овој ветерен парк со чија реализација ќе се исполни планираниот капацитет од 50 мегавати инсталирана моќност, се додава во соопштението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Можеби ќе ве интересира: