WIZZ AIR продолжува да ги поддржува украинските граѓани со уште 100.000 бесплатни билети 


Патувајте низ 800 европски линии помеѓу 15 септември и 8 декември

 

 

Wizz Air денес објави дека ќе обезбеди 100.000 бесплатни билети* за украинските граѓани на сите летови на континентална Европа и Велика Британија со кои управуваат Wizz Air Унгарија и Wizz Air UK. Бесплатните билети ќе бидат достапни за патување помеѓу 15 септември и 8 декември 2022 година за да им помогнат на Украинците да стигнат до посакуваните дестинации. Бесплатните билети се достапни на вкупно 800 линии.

Украинските граѓани кои сакаат да резервираат лет по оваа програма за бесплатни билети може да го сторат тоа со посета на – https://wizzair.com/#/rescue. Од патниците ќе се бара да го дадат бројот на својот украински пасош за време на резервацијата, а од нив ќе биде побарано и да го покажат својот украински пасош и потребните виза/патни документи за време на пријавувањето.

József Váradi, главен извршен директор на Wizz Air, изјави: „Wizz Air  е авиокомпанија од главниот град на Украина и ние сме тука да продолжиме да ја поддржуваме на кој било начин во овие тешки времиња. Нашата цел е да ги ублажиме тешкотиите на украинските граѓани“.