Во изминатото деноноќие произведени се 17.448 MWh електрична енергија

energetski bilans 1
Facebook
Twitter
LinkedIn
АД ЕСМ на 16.03.2023 година произведe 17.448 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 10.269 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.179 MWh.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Можеби ќе ве интересира: