VIVAX топлински пумпи – Дигитализација на целиот систем за ладење и греење на секое домаќинство


Ширењето на WiFi технологијата и развојот на дигиталните апликации за паметните телефони ги создадоа предусловите за концептот на „паметно живеење“. Современите технологии кои што ги користат денешните мобилни телефони нудат решенија преку кои што секој еден човек може да ги контролира уредите во својот дом. Регулирајќи ги апаратите во домаќинството од било каде, дури и кога корисникот е далеку од дома, овозможува да се подобри конфорот за живеење и да се оптимизира потрошувачката на електрична енергија на секој дом.Многу е важно и неопходно да се обезбеди сигурен систем за ладење и греење на домот, кој ќе биде најефикасен и ќе носи најниски трошоци, преку целата година. Можност за дигитализација на целиот систем за ладење и греење е предност плус, а истата ја нуди компанијата VIVAX, преку топлинските пумпи, чие функционирање може лесно и едноставно да се контролира преку мобилен телефон.

За пријатен престој во секој дом, на секое домаќинство му е потребен пријатен амбиент со соодветна температура, која што може да се добие со новите топлински пумпи на VIVAX, кои што имаат троен систем на работа, односно ладење, греење и топла вода, преку целата година. Предноста на топлинските пумпи е тоа што, нивното работење може да се поврзат со многу апарати во домаќинството.

Можноста VIVAX топлинските пумпи да се поврзат со голем дел од уредите во домот, како што се подно греење, радијаторите, бојлерите за греење на вода и слично, овозможуваат постигнување на совршена температура во домот, во текот на целата година. Опцијата за WiFi поврзување, дава можност за контролирањње на работата на VIVAX топлинската пумпа, односно регулирањето на температурата во домот може да се прави едноставно преку мобилниот телефон, од било кое место со интернет конекција. Преку опцијата на мобилниот телефон, сега едноставно може да се провери состојбата на работата на уредите во домот кои се поврзани со топлинската пумпа, да се намести температурата, посебно во секоја соба од домот, да се сетира режимот на работа и доколку се појави некој дефект, информациите за истиот да се појават како известување на мобилниот телефон.