TOW#423 – Слушај внимателно!


Не е далеку од вистината дека можеби луѓето околу вас веќе да не ве слушаат. Толку многу работи се случуваат околу вас што никој не ве слуша.
Не дека вие не кажувате тоа што мислите, но едноставно никој не ве слуша! Можеби има решение, па наместо да инсистирате да ве слушнат, треба или да се зборувате појасно или да слушнете што имаат тие да ви кажат.
Што и да е, потребно е нешто да промените:
  • Довербата, да ја повратите што ви е изгубена;
  • Нови вие, во сосема друго/ново пакување и ваше брендирање;
  • Нови односи кои одат во сооднос со Новиот вие;
  • Личниот изглед, променете го и дајте изглед на она што сакате да го покажете;
  • Фокусирајте се подобро на она што сакате да го постигнете;
  • Претставување кое треба да биде различно од моменталното и треба да биде маркантно;
  • Сменете го тимот, доколку мислите дека сте во право;
  • Повлечете се на кратко/подолго доколку мислите дека е потребно, за да имате време да ревидирате некои работи и донесете одлука како понатака.
Слушајте ги внимателно луѓето околу вас посебно оние на кои им верувате!
Со успех во промените,