Телеком Србија сака да ја купи Телеком Албанија


Телеком Србија е заинтересиран за купување на Телеком Албанија, јави Б92.

Тој потег е во согласност со најавената намера на српскиот оператор да се шири во регионот.

– Цел на Телеком Србија е да се позиционира како регионален лидер во областа на телекомуникациите. Дадовме понуда и во тек е разгледување, јави Б92 повикувајќи се на извори во Телеком Србија.

Не се дадени детали за понудата. Телеком Албанија е втор најголем оператор во Албанија.


Вести

Средба на работните групи за законот за ЈО во Собранието

– Партиските работни групи за законот за јавно обвинителство попладне во 16:00 часот ќе одржат нова средба во Собранието Република Северна Македонија, потврдија за МИА од Министерството за правда. На средбата се поканети претставници на […]

Бизнис

Откупувачите најдоцна до „Свети Трифун” да склучат договори за грозјето, бараат лозарите

– Откупувачите на винско грозје најдоцна до празникот „Свети Трифун” да склучат договори за откуп на винско грозје со лозарите. Во договорите да бидат внесени цените за грозјето, а плаќањето да се врши според законот […]

Вести

Пад од 13 места за земјава во однос на степенот на корупција, Владата уверува дека води бескомпромисна борба

– Пад од 13 места бележи Република Северна Македонија во рангирањето на Индексот за перцепција на корупцијата, односно со вкупно 35 поени е пласирана на 106 место, за разлика од 2018, кога беше на 93-то […]