Скопје домаќин на Генералното собрание на патните транспортни асоцијации од Црноморскиот Регион


СИЗ Македонија сообраќај АМЕРИТ денеска е домаќин на Генералното собрание на Унијата на патни транспортни асоцијации од Црноморскиот Регион – BSEC-URTA.

На 36-тата средба на Генералното собрание на BSEC-URTA ќе присуствуваат претседателите на асоцијациите за патен транспорт од нашата држава, Турција, Молдавија, Романија, Грција, Србија, Албанија, Бугарија и од Украина. Најавено е присуство на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорите на Царинската управа, Ѓоко Танасоски, и на Државниот инспекторат за транспорт, Руфат Хусеини, како и управителот на СИЗ Македонија сообраќај АМЕРИТ, Лефтер Андонов.

BSEC-URTA е Унија на патни транспортни асоцијации од Црноморскиот Регион, во која учествуваат и земјите од регионот. СИЗ Македонија сообраќај АМЕРИТ е полноправен член на оваа организација и активно учествува во сите нејзини активности. Темите на кои ќе се дискутира се од огромен интерес за македонските транспортери и донесените одлуки значително ќе ја олеснат нивната дејност. Оваа организација има поддршка и од Меѓународната унија за патен транспорт – ИРУ и најавено е присуството на генералниот секретар Умберто де Прето, најавуваат од АМЕРИТ. 

Вести

Кривична за поранешна директорка на средно училиште во Скопје

Управата за финанскиска полиција поднесе кривична пријава против Е.А. која во својство на овластено лице директор на СУГС „Браќа Миладиновци” Скопје во периодот од 2016 до 2018 година ја злоупотребила службената положба и овластување, со […]

Вести

До крајот на декември ќе бидат познати сите детали за инвертерите

Премиерот Зоран Заев очекува  до крајот на месецов јавно да бидат објавени сите постапки за субвенционирање на инвертерите. Тој денеска одговарајќи на новинарски прашања рече дека од страна на Владата се завршени сите постапки и […]

Вести

Изградени 70 проценти од магистралниот гасовод Скопје – Тетово – Гостивар

Mагистралниот гасовод Скопје – Тетово – Гостивар во должина од 78 километри има 70 процентна реализација во градбата,беше посочени при денешниот увид во изградбата на трасата на гасоводот во Тетово, во близина на селото Фалише. […]