Роџерс Комуникации со поддршка за извршниот директорript>

Rogers Communications Inc (RCIb.TO) ја повтори поддршката за главниот извршен директор Џо Натал, по обидите на поранешниот претседател Едвард Роџерс да го отстрани од канадската компанија.


 

„Ние недвосмислено го поддржуваме Џо Натал како извршен директор и го поддржуваме неговиот менаџерски тим“, се вели во соопштението на Роџерс.

Одборот на Роџерс минатиот четврток го изгласа Роџерс, син на починатиот основач Тед Роџерс, откако тој се обиде да го замени Натал со друг извршен директор. Овој потег го стави во судир со неговите сестри и мајка, кои сите се колеги директори на одборот и рекоа дека го поддржуваат Натал.

Компанијата, исто така, рече дека ниту една друга личност нема овластување да дејствува како одбор на Роџерс, откако соборениот претседател се обиде да го реконституира одборот со отстранување на директорите кои дејствуваа против него и да ги замени со свои кандидати.

„Остануваме како уредно избрани членови на Одборот на Rogers Communications Inc и го претставуваме мнозинството од членовите на одборот на компанијата“, се вели во соопштението на членовите на одборот.