„Пазар на фармери“ во Битола Во Старата чаршија во Битола денеска ќе се одржи манифестацијата „Пазар на фармери“.


 

На пазарот граѓаните ќе можат да дегустираат, купат и да се едуцирате за домашна локална храна, а органска храна, како и за традиционални преработени производи. Понудата е директно од производителите со најдобар квалитет.

Манифестацијата е поддржана од Општина Битола, а координирана од „Слоу Фуд Битола“.