Моловите се враќаат на старото работно време, недела останува неработен ден


Моловите се враќаат на старото работно време,  недела останува неработен ден - МИА

Скопје, 12 јни 2020 () – Владата на денешната 65-та седница донесе Одлука за измена и дополнување на Протоколот за редовна работа на моловите, со кои работното време на овие објекти се определува во периодот од 10:00 до 22:00 часот, со исклучок на недела кој останува неработен ден.


 

Со претходно донесениот протокол моловите работеа со скратено време од 10 до 18 часот, секој ден освен недела која беше одредена за неработен ден.