Индустриската зона Раброво и селото Јосифово ќе се поврзат со регионалниот пат


Со финансиска помош од Бирото за регионален развој, Општина Валандово продолжува да инвестира во капитални проекти, како што велат оттаму, за да создава подобра заедница и подобри услови за живот на сите граѓани.

Во тој поглед од општината денеска најавија дека по завршување на јавната набавка веднаш ќе почне реализацијата на проектот за поврзување на индустриската зона Раброво со регионалниот пат, со цел преку изградба на патна инфраструктура да се олесни пристапот до индустриската зона и да се зголеми безбедноста на сообраќајните учесници со поставување на хоризонтална и ветрикална сигнализација.

Речиси иста цел ќе има и проектот за поврзување на селото Јосифово и Горна маала со регионалниот пат Валандово-Удово.Реализацијата на проектот, посочија од општината, опфаќа изградба на нова улица од 1.180 метри со широчина од 6 метри,изградба на мост на влезот на Горна маала и тротоар во должина од 700 метри.

Овој проект треба да ја зголеми безбедноста од поплави на локалните жители и да ја подобри поврзаноста на Јосифово и Горна маала со регионалниот и магистралниот пат.

Вести

Мешовитата македонско-бугарската експертска комисија утре и задутре на нов состанок во Софија

Утврдување на препораки до владите и соодветните министерства на двете држави за подобрување на учебниците по историја за шесто одделение според бугарскиот образовен систем и седмо одделение според македонскиот образовен систем, коишто ги опфаќаат средновековниот […]

Вести

Неизвесна судбината на СЈО и по лидерската на Заев и Мицковски

Останува неизвесна судбината на Специјалното јавно обвинителство и на предметите што ги отвори ова обвинителство. Лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ Зоран Заев и Христијан Мицковски по маратонскиот шестчасовен обид не успеаја да најдат решение за […]

Вести

Почна средбата меѓу Заев и Мицкоски на која ќе се решава судбината на СЈО

Во Собранието почна средбата меѓу премиерот и лидер на СДСМ Зоран Заев и претседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на која ќе се обидат да најдат решение за Законот за јавно обвинителство, а со тоа […]