Трет случај на заразен од Ковид-19 во Хрватска


Трет случај на заразен со новиот коронавирус е регистриран во Хрватска, соопштија властите.


 

Лицето кое е заразено е сместено во болница во Риека. Се работи за маж кој работел во Парма во Италија, соопштија властите.

Министертот за здравство Вили Берош денеска изјави дека досега се направени 87 анализи.