Сериозна ситуација на заразени со Ковид-19 и во Црна Гора


Сериозна ситуација на заразени со Ковид-19 и во Црна Гора - МИА

Подгорица, 10 јули 2020 () – Лабораторијата на Институтот за јавно здравје на Црна Гора анализирала 468 примероци од кои 58 биле позитивни на новиот коронавирус.


 

– Во Црна Гора имаме сериозна ситуација, со сериозен број на заболени, изјави директорот на Институтот за јавно здравје и член на Националното координативно тело, Бобан Мугоша.

Тој истакна дека таквата ситуација е очекувана по епидемиолошкото „затишје“.

Од почетокот на јуни вкупниот број на регистрирани случаи изнесува 753, а потврдени се 10 починати лица. Бројот на моментно активните случаи е 733 луѓе.