Сенатот на Универзитетот во Белград едногласно му го поништи докторатот на министерот за финансии Синиша Мали


Сенатот на Универзитетот во Белград едногласно донесе одлука за поништување на докторската дисертација на министерот за финансии Синиша Мали, поради фактот што го има плагирано својот докторат.

Како што јави допсникот на МИА од Белград, за потврда на Комитетот за професионална етика гласаа 32 членови на Сенатот, против и воздржани немаше, ниту некој од присатните сакаше додатно да ја појасни одлуката.

Одлуката на Сенатот е конечна што се однесува до Универзитетот, а кандидатот против неа може да поднесе жалба до Управниот суд.


ОС Велес му одреди 30 дена притвор на Владмир Панчевски - МИА
Вести

Три и пол години затвор за Владимир Панчевски

Велес, 4 август 2020 И) – Поранешниот претседател на Кривичен суд Скопје, Владимир Панечвски, обвинет за злоупотреба на системот АКМИС, вечерва од страна на Велешкиот суд беше прогласен за виновен и осуден на три години […]

Конституирано Собранието, верификувани мандатите на 120-те избрани пратеници - МИА
Вести

Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присустуваа на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав

Скопје, 4 август 2020 (МИА) – Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присуствуваа денеска на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав, која се одржа во салата Голема купола согласно здравствените протоколи за заштита од ширење […]