Проверка на дипломите на вработените во Владата на Федерацијата БиХ

Генералниот секретаријат на Владата на Федерацијата Босна и Херцеговина денеска започна со ревизија на дипломите на вработените во федералните органи на власта, во јавните претпријатија и во фирмите во кои државата е мнозински сопственик.

Покрај на вработените, ќе бидат проверувани и дипломите на сите членови на федералната Влада, на нивните советници и на останатите државни службеници.

Секретаријатот веќе почна со испраќање дописи до образовните институции за проверка на веродостојноста на дипломите што ги доставиле вработените службеници, а некои од нив веќе одговориле на барањата.

Генералниот секретаријат изрази задоволство од ваквата соработка со високообразовните институции, оценувајќи дека тоа е доказ оти образовната заедница ги поддржува владините напори за разоткривање на евентуалните злоупотреби на образовниот систем.


Вести

За победа во прв круг потребни 904.066 гласови, во вториот 723.253

Денеска се одржува првиот круг од претседателските избори. На изборите право на глас имаат 1.808.131 избирач, кои можат да изберат меѓу тројца кандидати Блерим Река, Гордана Силјановска-Давкова и Стево Пендаровски. Во првиот круг победник може да […]

Вести

Отворена телефонска линија кај Омбудсманот за пријавување повреди на избирачко право

Граѓаните денеска на денот на одржувањето на првиот круг од Претседателските избори 2019, и предвремените избори за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново Село ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право […]

Вести

Граѓаните го избираат петтиот претседател, прв на Република Северна Македонија

Во Република Северна Македонија денеска се одржува првиот круг од шестите претседателски избори. Во претседателската трка се кандидатот на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски, на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Гордана Силјановска-Давкова и Блерим Река, кој е поддржан од […]