Невремето Леандрос „затвори“ училишта во неколку делови на Грција


– Поради студениот бран и снегот што ги донесе невремето „Леандрос“, основните училишта и градинките во неколку делови на Грција денеска се затворени, јави дописничката на МИА од Атина.Периферијата Атика, поширокиот регион на Атина, донесе одлука, превентивно во неколку општини учениците да останат дома, а затворени ќе бидат училиштата и во планинските делови и во повеќе општини во северна Грција, како и во Солун и на островите Хиос и Лезбос.

Паралелно, целосно или делумно затворени над 40 училишта и градинки во цела Грција поради потврден случај на Ковид-19.

Без разлика дали училиштата се затворени поради Ковид-19 или поради студот, учениците следат онлајн настава.

Основните училишта и градинките, по двомесечен прекин повторно беа отворени минатиот понеделник.