Несекојдневна појава во село Јуб, распука земјата во должина од неколку километри, се чувствува мирис на гас


По катастрофалниот земјотрес што Албанија ја погоди утрото на 26 ноември, во селото Јуб,во близина на Драч се појави несекојдневна појава. Земјата распука во должна од неколку километри, а мирис на гас сè уште се чувствува.

– Видовме голем пламен непосредно по земјотресот, што беше со интензитет од 6,4 степени и почувствувавме силен мирис на гас низ целата област. Земјата е распукана од нашето село па се до близина на Ѓири и Лазрит (Заливот на Лазри), изјавија жители на селото.

Во некои делови пукнатината  е со широчина од еден метар а длабочината е до 20 метри.

Низ целото село се гледаат длабоки дупки а земјоделските површини се покриени со глина. Се уште се чувствува мирис на гас поради што жителите се преплашени.

Тие бараат во селото да дојдат стручни лица за да го објаснат овој феномен.


ОС Велес му одреди 30 дена притвор на Владмир Панчевски - МИА
Вести

Три и пол години затвор за Владимир Панчевски

Велес, 4 август 2020 И) – Поранешниот претседател на Кривичен суд Скопје, Владимир Панечвски, обвинет за злоупотреба на системот АКМИС, вечерва од страна на Велешкиот суд беше прогласен за виновен и осуден на три години […]

Конституирано Собранието, верификувани мандатите на 120-те избрани пратеници - МИА
Вести

Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присустуваа на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав

Скопје, 4 август 2020 (МИА) – Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присуствуваа денеска на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав, која се одржа во салата Голема купола согласно здравствените протоколи за заштита од ширење […]