Вести

Спасовски оствари средба со претставници на дваесетина невладини организации

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска оствари средба со претставници на дваесетина невладини организации кои во текот на минатата година беа предмет на истрага покрената на барање на Државната комисија за спречување на корупцијата. […]

Tip Of The Week

TOW#427 – Договор

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење.Коментарите за совети, можете да ги пишувате на: […]

Македонија

Салата во ООУ “Димитар Поп Георгиев Беровски” доби целосно нов изглед

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски денеска присуствуваше на официјалното пуштање во употреба на реконструираната училишна спортска сала во ООУ “Димитар Поп Георгиев Беровски”. После 60 години, дел од салата за физичко образование во […]

Вести

ЕВН – Известување за планирани прекини 02.03.2018

Екипи на ЕВН Македонија, на  02.03.2018 год. поради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа, поради што без снабдување со електрична енергија ќе останат […]

Македонија

Формиран локален совет за поголема безбедност во Аеродром

Советот на Општина Аеродром на вчерашната седница донесе одлука за формирање Локален совет за превенција, што ќе има за цел значително да ја подобри јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот на територијата на општината. Советот […]

Вести

ЕВН – Известување за планирани прекини 01.03.2018

Екипи на ЕВН Македонија, на  01.03.2018 год. поради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа, поради што без снабдување со електрична енергија ќе останат […]