Вести

Министерството за култура ја прифати оставката на в.д директорот на Македонскиот народен театар Драган Спасов – Дац. 

Министерството за култура ја известува јавноста дека денес ја прими и ја прифати оставката на в.д директорот на Н.У Македонски народен театар, Драган Спасов – Дац. Директорот на МНТ и актер, Драган Спасов – Дац вчера […]

Македонија

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ е подготвена да се ангажира за побрза интеграција на Македонија во ЕУ

Имавме многу корисни состаноци на кои што можевме да ги презентираме позициите на нашата партија, да ги презентираме политиките кои што ВМРО-ДПМНЕ сака и треба да ги води. Исто така го реафирмиравме нашиот став за […]

Вести

(Видео) Дејство против-оклопната ракета “Маљутка” која беше застапена во ЈНА

Против-оклопната ракета 9М14 “Маљутка” која беше застапена во ЈНА и претставуваше една од главните против-оклопни орудија се користи и ден денес во војните низ светот. Таа е произведена во повеќе варијанти за потребите на Црвената […]